blauw goud


Iedereen zou de echte kosten en waarde moeten erkennen van water, ons BLAUWE GOUD. Want als we met het water in de wereld blijven omspringen zoals we dat vandaag de dag doen, dan zullen we niet in staat zijn om de watervoorziening te garanderen voor toekomstige generaties. 

 

De beschikbaarheid van zoet water staat wereldwijd onder toenemende druk. Water is een zeer beperkte, zeldzame grondstof die alle levende wezens nodig hebben om te kunnen overleven en voortbestaan. Hoewel 70% van het aardoppervlak uit water bestaat, is slechts 0,007% van het water op de planeet beschikbaar voor de 7,5 miljard bewoners ervan. 

Zoet water kan enkel vernieuwd worden door regen die op het land valt, op basis van 100.000 kubieke kilometer per jaar. Door intensieve verstedelijking, ontbossing, wateromleiding en industriële landbouw droogt het aardoppervlak uit en dalen de grondwaterniveaus. 

De hoeveelheid regenval volstaat simpelweg niet om de hoeveelheid water die we aan onze aarde onttrekken te compenseren.

 

cijfers & Feiten

De Verenigde Naties verwachten dat onze planeet tegen het jaar 2050 9,7 miljard bewoners heeft en verwacht wordt dat de vraag naar water rond 2050 nog eens 20-30% zal zijn toegenomen. Deze overbevolking zet onze basisbehoeften voor ons levensonderhoud enorm onder druk. Water vormt hierbij de grootste uitdaging.

 

Think Global, act local

Wereldwijd gaat 80% van al het afvalwater onbehandeld terug het milieu in (UNESCO 2017). Maar al te vaak wordt water beschouwd als een goedkope grondstof en afvalwater beschouwd als wegwerpbaar. Dit moet echt veranderen. Het is nu het moment om oplossingen voor circulair waterbeheer te implementeren en om te voorkomen dat onze meest waardevolle grondstof verloren gaat. 

 

Hydraloop Systems heeft slimme 'smart city' oplossingen gecreëerd die de eerste zijn in hun soort: compacte, onderhoudsarme, duurzame, gedecentraliseerde systemen voor waterrecycling met een baanbrekende, revolutionaire behandelingstechnologie. Gedecentraliseerde waterrecycling maakt het mogelijk om grijswater te hergebruiken en is de meest doeltreffende, zuinige, alternatieve bron van water binnen het gebouw zelf. Het zorgt ervoor dat onze meest kostbare grondstof herbruikbaar wordt. Door te recyclen bij de bron en het water tweemaal te gebruiken, remmen we de toenemende vraag naar schoon, zoet water substantieel af, wat een grote invloed heeft op het behoud van het resterende aanbod. 

Als nieuwbouw de volgende 30 jaar uitgerust wordt met gedecentraliseerde waterrecyclingsystemen, kunnen we het wereldwijde tekort aan water oplossen.

verenigde Naties 

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (UNSDG's)

Hydraloop Systems ziet dit als haar verantwoordelijkheid en is dan ook trots om bij te dragen aan 4 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.  

 

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vormen de blauwdruk voor een betere, meer duurzame toekomst voor iedereen. Ze bieden een antwoord op de wereldwijde uitdagingen waarmee we te maken hebben, waaronder uitdagingen op het gebied van armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, aantasting van het milieu, vrede en rechtvaardigheid. De 17 doelstellingen zijn allemaal met elkaar verbonden en het is belangrijk dat we alle doelen tegen 2030 hebben weten te behalen. 

Hydraloop concealed 22.00.26.jpg
 

A BRAVE BLUE WORLD

Hydraloop is zeer trots om gekozen te zijn door en opgenomen te zijn in de Brave Blue World documentaire, met haar gedecentraliseerde waterbesparende oplossingen. De Hydraloop biedt een eenvoudige oplossing voor thuisgebruik en geeft mensen de middelen om een nieuwe technologie en innovatie te omarmen, zodat ze de manier waarop ze met water omgaan, kunnen heroverwegen en die ook actief kunnen veranderen. De Brave Blue World documentaire gaat over ontmoetingen met pioniers en innovators wereldwijd op 5 continenten die allemaal de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water en sanitaire voorzieningen aanpakken. Hun verhalen tonen een hoopvolle en optimistische toekomst voor onze meest kostbare grondstof. In de documentaire zien we ook bekende activisten zoals Matt Damon, Jaden Smith en Liam Neeson, die de documentaire ook steunen.

 

De indrukwekkende Brave Blue World documentaire zal de perceptie van water veranderen, waarbij de kracht van de verhalen wordt gebruikt om positieve veranderingen teweeg te brengen! De documentaire ging in december 2019 in Hollywood in première en zal in 2020 wereldwijd worden vertoond. www.braveblue.world 

Productiepartners film:

covid 19 UPDATE.png

Hydraloop is member van:

Hydraloop Systems B.V.

Wetsusgebouw, WaterCampus

Oostergoweg 9, 8911 MA Leeuwarden, Holland

+31 (0)88 100 3500

USA: Global Water Center, 247 W.

Freshwater Way,  Suite 210

Milwaukee, WI 53202

 

 +1 414 89 500 21

© 2021 by Hydraloop. Proudly created by Freelance Solutions

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Facebook Social Icon