wat hydraloop doet

Met Hydraloop bespaart u water energie en vermindert uw CO2-voetafdruk, zonder enig compromis op het vlak van hygiëne of leefcomfort

WasRuimte_Lake-website.png

Dankzij de Hydraloop vermindert uw waterverbruik met 45% en uw afvalwater met 45%. U vermindert tevens uw CO2-voetafdruk omdat er minder water moet worden vervoerd naar en van het gebouw en er minder water moet worden behandeld in waterzuiveringsinstallaties. In landen met een zachter winterklimaat spaart u ook nog eens energie. Met Hydraloop, you use water twice – zonder compromis omtrent leefcomfort of persoonlijke hygiëne.

Een unieke waterbehandelingstechnologie: geen filters, membranen of chemische producten

hoe Hydraloop werkt

Comfort voor de onlinegebruiker

Ieder Hydraloop-systeem wordt 24/7 online bewaakt via een externe server. Alle belangrijke componenten in het systeem worden voortdurend gecontroleerd op veiligheid. In geval van abnormaal gedrag van een component, schakelt Hydraloop automatisch over op back-up water en stuurt een waarschuwingsbericht naar u en uw installateur.


Alle Hydraloop-systemen werken volledig automatisch. Met de Hydraloop smartphone app kunt u precies zien hoeveel water u per dag, week of maand recycleert en bespaart. De app laat u zien hoe u uw waterbesparing kunt optimaliseren door tips en informatie te geven. U kunt de app ook gebruiken om prioriteit te geven aan het gebruik van gerecycled water of om uw unit in vakantiemodus te zetten.

Hydraloop maakt gebruik van een unieke combinatie van duurzame waterbehandelingstechnologieën die zorgen voor de beste waterkwaliteit, zonder regelmatig onderhoud of schade aan het milieu.

 

De meeste waterbehandelingssystemen zijn afhankelijk van filters of membranen. Die worden vaak vuil en raken verstopt, zodat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt, onderhouden en vervangen. De meeste waterbehandelingssystemen voegen chemische producten toe aan het waterzuiveringsproces. Dit kan schade toebrengen aan het milieu.

 

De gepatenteerde technologie van Hydraloop is gebruikers- en onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ons zuiveringsproces verwijdert haren, vuil, zeep en andere verontreinigingen uit grijswater zonder gebruik te maken van filters, membranen of chemische producten. Hydraloop combineert zes verschillende technologieën: bezinking, flotatie, Dissolved Air Flotation (DAF), schuimopdeling, een aërobe bioreactor en desinfectie van het gereinigde water met krachtig UV-licht. 

App voor website.png
IMG_5076.jpg

Before and after treatment

Hydraloop mother and daughter.jpg

Spaar energie in landen met een koeler winterklimaat

 

Indien u woont in een land met een koeler winterklimaat levert de Hydraloop u besparingen op. Hoe werkt dat?

 

Warmtestraling

Na een bad of een douche is het gebruikte water nog steeds warm. Dit water stroomt door het leidingsysteem in uw gebouw naar de Hydraloop, waardoor resterende warmte af wordt gegeven aan de omgeving door straling. Dit houdt in dat u minder energie nodig heeft om deze ruimtes warm te houden. Het water koelt af en geeft zijn overtollige warmte af tot het de kamertemperatuur bereikt.

Gedaan dus met koud water voor het doorspoelen van het toilet.

In Europa verbruikt een gemiddeld gezin ongeveer 130 liter water per dag voor het doorspoelen van het toilet. In andere streken is dat nog veel meer. Zonder Hydraloop-unit vult het toiletreservoir zich na elke spoeling met leidingwater van buiten de woning. In de koudere seizoenen is dit water behoorlijk koud. Eenmaal binnen wordt dit water automatisch opgewarmd tot op kamertemperatuur, met energie van het verwarmingssysteem van uw gebouw.

Met onze Hydraloop-unit vult het toiletreservoir zich na elke spoeling met Hydraloop water van in de woning. Dit water is reeds op kamertemperatuur en heeft dus geen energie nodig om op te warmen.

Minder elektriciteit voor de wasmachine

Zonder Hydraloop-unit verbruikt uw wasmachine leiding water (van buiten de woning). In de koudere seizoenen verbruikt een wasmachine meer elektriciteit om het dan koudere water (denk 8-10 graden C) op te warmen van een buitentemperatuur naar de temperaturen van uw wasprogramma van 40 °C of meer.

Met een Hydraloop-unit gebruikt uw wasmachine Hydraloop-water dat al op kamertemperatuur is. Uw machine verbruikt heel wat minder energie om het water van binnen de woning op te warmen tot temperaturen om te wassen.

Garage_met_BMW.png
NL Reduce your........png
 
 
 

Leidingen voorbereiden

Maak uw gebouw Recycle Ready door de leidingen voor te bereiden

Recycle Ready image.png

Voordat onze Hydraloop-partners een decentraal waterrecyclingsysteem op uw locatie kunnen installeren, moeten de leidingen op de juiste manier worden aangelegd, ongeacht of u een nieuwbouw plant, of  een bestaand gebouw renoveert.

 

Het leidingnetwerk voorbereiden is niet moeilijk. In dit document vindt u informatie over het loodgieterswerk om elk gebouw Recycle Ready te maken.

Voorbereidingen voor de Hydraloop H300 & H600

Selecteer hieronder uw situatie en bekijk een video over hoe u het loodgieterswerk moet voorbereiden: 

Er bestaan twee mogelijkheden voor de installatie van de wateraansluitingen naar en van de Hydraloop

Screenshot 2021-10-13 at 08.39.04.png

Voorbereidingen voor de Hydraloop Cascade

Hydraloop Cascade

De installatie van een Hydraloop Cascade vereist een goede voorbereiding van de lay-out van het leidingennetwerk. Voor projecten van eender welke omvang bieden wij schaalbare en op maat gemaakte oplossingen. Stuur ons tekeningen en aanvullende informatie over uw gebouw(en), zodat wij u een voorstel kunnen doen over het loodgieterswerk, met daarin de beste oplossing voor uw project.

Hydraloop Cascade 6 overview.jpg
Cascade_2021.jpg
 
 

plug & play

Het installeren en in bedrijf stellen van een Hydraloop-unit is vergelijkbaar met het aansluiten van een wasmachine. Eerst wordt het loodgieterswerk voorbereid; daarna plaatst uw Hydraloop-installateur het toestel en brengt hij de aansluitingen aan voor wateren afvalwater en de verbinding met het internet. Dan wordt het toestel ingeschakeld en getest door de installateur. De centrale Hydraloopserver voert een snelle controle uit van de prestaties en de aansluitingen van het toestel. Na de afronding van de installatie begint het systeem de opstartprocedure.

 

Indien uw gebouw Recycle Ready zoals wij hadden aangegeven, neemt het installatie- en inbedrijfstellingsproces niet meer dan ±1,5 uur in beslag. 

onderhoud

Servicing.jpg

Hydraloopproducten hebben slechts weinig onderhoud nodig. Alle units zijn zelfreinigend, dus ze hoeven niet regelmatig te worden gereinigd of onderhouden. De online centrale Hydraloop-server bewaakt de prestaties van elke unit 24/7 en alle onderdelen van een Hydraloop-unit worden intern gecontroleerd.

 

In het onwaarschijnlijke geval dat er een storing optreedt, past uw Hydraloop-unit zich automatisch aan de situatie aan Wanneer bijvoorbeeld uw UV-desinfectielamp het niet doet, schakelt de unit automatisch over op reservewater. De smartphone-app stuurt u een bericht en licht uw Hydraloop-installateur in via een e-mail

 

Wij adviseren om uw Hydraloop-installateur een algehele preventieve onderhoudscontrole te laten uitvoeren om de 2 jaar. 

 

veilig en gecertificeerd

NSF 350 Mark_RGB.png
PIA Certificaat logo.jpg
KIWA LOGO.jpeg
200px-FCC_New_Logo.svg.png
2021_-_Belgaqua_600x600.png
SiF_LABEL_LOGO_MEMBERS_FEBRUARY_2019_RVB
1200px-IAMPO_R&T_logo.svg.png

De kwaliteit van het Hydraloopwater wordt onafhankelijk getest en gecertificeerd door:

NSF: De NSF/ANSI 350-norm controleert of aan alle ontwerp- en prestatievereisten van de norm is voldaan en bevestigt door middel van tests om de 26 weken dat het uitgaande hergebruikt water voldoet aan de strenge kwaliteitscriteria voor de aangegeven toepassingen.

 

PIA: PIA (Prüfinstitut für Abwassertechnik GmbH in Aachen, Duitsland) is een internationaal geaccrediteerd en erkend testinstituut voor de certificering van afvalwaterbehandelingsproducten; PIA heeft Hydraloop een certificering verleend.

KIWA: Deze markleider is actief in Testing, Inspectie en Certificering (TIC) en heeft voor de Hydraloop een veiligheidscertificaat afgeleverd

Dit document verklaart dat het Hydraloop H300 systeem voldoet aan de FCC-norm.

Dit Belgaqua-certificaat keurt alle Hydraloop-modellen goed volgens de norm EN 1717. EN 1717 gaat over de bescherming van drinkwatervoorzieningen tegen vervuiling veroorzaakt door terugstroming. 

 

Hydraloop heeft het Zwitserse kwaliteitslabel ‘Efficient Solution’ van de World Alliance for Efficient Solutions ontvangen.

 

Het cUPC®-merk geeft aan dat de Uniform Plumbing Code® wordt nageleefd, de enige loodgieterscode die een Amerikaanse nationale norm is en de basis vormt van loodgieterscodes die meer dan de helft van de wereldbevolking beschermen.

Hydraloopproducten hebben een gegarandeerde hoge kwaliteit; ze worden geassembleerd door onze productiepartner Technologies Added, een ISO-gecertificeerde intelligente productiefabriek, gevestigd in Nederland.

Fabriek.jpg