HYDRALOOP TESTIMONIALS

Andy Barnham

Norwich UK

“In 2007 breidden we onze woning uit en installeerden we een opslagsysteem voor regenwater met een tank van 4000 liter. Het water werd gebruikt voor de wasmachine en om toiletten door te spoelen, om zo ons waterverbruik en de waterrekening te verminderen.
In 2018 waren we de laatste kamer van ons huis aan het afwerken. Het was al enkele jaren best droog geweest. Onze tank werd in droge perioden ten minste eenmaal per maand aangevuld met stadswater. We besloten om onderzoek te doen naar manieren om ons grijswater te behandelen en hergebruiken. Voor de meeste systemen waren ofwel grote behandelingsinstallaties of meer graafwerk en gebruik van chemicaliën voor de behandeling nodig. De Hydraloop was het enige beschikbare systeem dat ontworpen was om binnenshuis geplaatst te worden en dat compact genoeg was om beneden in ons toilet te passen. Ook het feit dat er geen gebruik gemaakt wordt van chemicaliën in het behandelingsproces en dat er minimaal onderhoud nodig is, was een pluspunt.
We hebben gekozen voor de Hydraloop Xtra omdat deze extra functionaliteiten heeft. Naast het water van de douche en het bad, behandelt hij ook het grootste deel van het water van de wasmachine en kan hij een eventueel overschot van gerecycled water opslaan in de tuin. In ons geval wordt dit overgebracht naar onze regenwatertank. Dit wordt dan gebruikt als back-up, voor wanneer al het gerecyclede water in de Hydraloop opgebruikt is, in plaats van gebruik te maken van stadswater.
Onze Hydraloop werd geïnstalleerd in november 2018 en was volledig operationeel in december. Hij werkt goed. We hadden een paar aanloopproblemen met het systeem, die vooral te wijten waren aan het feit dat we ervoor gekozen hadden om zelf een systeem te installeren dat zo nieuw was dat niemand in het VK er zelfs nog maar van gehoord had, laat staan dat ze het al geïnstalleerd hadden! De hulp die we gekregen hebben van Arthur en het team van Hydraloop was ongeëvenaard; ze zijn slechts een e-mailtje van je verwijderd en konden van hun kant al onze mogelijke zorgen online monitoren dankzij de connectiviteit van het apparaat.
Ik vind het leuk dat het apparaat er na plaatsing goed uitziet en dat ik onmiddellijk kan zien in welke modus hij staat. Met de mobiele app kan ik dat ook op afstand in de gaten houden. Hij toont mij of familieleden hoeveel water er beschikbaar is en hoeveel water we die week of maand gerecycled hebben. Ik vind de Hydraloop een geweldig innovatief product. Het lijkt het enige te zijn dat gericht is op de woningmarkt en het is een geweldige investering voor de toekomst.”

 

Petra Verboom, Bed & Breakfast DeBoomInn

Baambrugge, Nederland

"De Hydraloop is nu al verschillende maanden in gebruik, tot mijn grote tevredenheid. De installatie werd goed uitgevoerd door Arthur en een collega. In het begin moest ik even wennen aan de geluiden van het toestel (borrelend water als het in gebruik is), maar nu is dat een vertrouwd geluid geworden en stoort het me niet meer. 

Persoonlijk vind ik het gebruik van de Hydraloop een toegevoegde waarde voor mijn huis en bed & breakfast. Bij gewoon dagelijks gebruik ondervind je geen verschil tussen de Hydraloop of normaal kraanwater. Met de App kan ik zien hoeveel water ik bespaar op een dag/week/maand. Bezoekers vinden het ook leuk als ik het apparaat laat zien en uitleg geef en ze vinden dat het systeem past bij onze ecologische/besparende visie.
De Hydraloop die ik gebruik is ook geschikt om het water van mijn wasmachine op te vangen en te hergebruiken. Ik ondervind geen verschil in het uiteindelijke wasresultaat (vlekken/geur) in vergelijking met toen ik nog enkel waste met stadswater in dezelfde wasmachine.  
Ik denk ook dat de afmeting van de Hydraloop proportioneel is; die is zoals die van een grote koelkast. Volgens mij kan hij daarom ook in elk huishouden gebruikt worden. Het enige punt is dat het buizenstelsel in huis aangepast moest worden voor een secundair/grijswater-systeem. Voor mij was dit eenvoudig omdat ik een grote renovatie uitgevoerd heb van mijn huis en bed & breakfast. 
Ik hoop dat in de toekomst een verdeelnetwerk voor grijswater voorzien wordt in nieuwe gebouwen, zodat het voor meer mensen eenvoudig wordt om het Hydraloopsysteem te installeren. De gebruiksvriendelijkheid is voor mij een groot pluspunt.
Wat mij betreft raad ik ten zeerste aan om een Hydraloop te kopen als je een bewuste waterverbruiker wil zijn."

 

Jan Willem Schoonen

Leeuwarden, Nederland

"Sinds eind 2018 hebben we een Hydraloopsysteem geïnstalleerd in ons huis. Vrienden die ons komen bezoeken vinden het een apparaat met een mooie vormgeving. De samenwerking met de Hydraloop-onderneming is aangenaam en de mensen hebben een grote kennis. We besparen gemiddeld 4500 liter water per maand. Soms wordt het apparaat ingeschakeld en begint het systeem te borrelen en pompen, maar dat duurt slechts enkele minuten. In onze beleving is het systeem stil. We slapen vlakbij, maar het stoort ons niet. Omdat we in een nieuw huis zijn gaan wonen, hadden we niet echt een idee van ons verwachte waterverbruik. En hoe geweldig is het dat de Hydraloop een lekkend toilet kan detecteren! De vlotter van het toilet was al tweemaal nagekeken en de keer daarna ook vervangen. Maar de Hydraloop bleef aangeven dat er een lek was! Ik kon bijna niet geloven dat de vlotter na al die ingrepen nog het probleem kon zijn. Ik ging zelf kijken en hij was inderdaad niet goed ingesteld! 10 minuten nadat hij correct ingesteld was, gaf de Hydraloop aan dat het lek opgelost was. Als we dit niet geweten hadden, dan hadden we misschien 10.000 liter of meer per jaar verspild, want op dat ogenblik werd al het water van de Hydraloop gebruikt door deze lekkende vlotter. En dat was minimaal 100 liter/dag. Mijn vrouw en ik wonen samen met onze 3 kleine kinderen en hergebruiken gemiddeld 100 liter per dag voor de toiletten en de wasmachine. Het water ziet er voor ons helder uit en heeft geen geur. De app geeft je de mogelijkheid om nauwgezet te volgen hoeveel liter je bespaard hebt, wat een beetje verslavend is. Ik controleer regelmatig hoeveel we bespaard hebben en hoop dat de Hydraloop app nog meer functionaliteiten zal krijgen, zodat je het systeem nog beter kan gebruiken en je ook informatie over je verbruik kan zien en opslaan. Zo zou je hem bijvoorbeeld kunnen verbinden met een automatiseringssysteem voor thuis. De app werkt perfect voor ons, zowel op iPhone als op Android. Lees gewoon de instructies voor je hem verbindt. Dan doet de Hydraloop wat hij moet doen, zonder gedoe.  

Wil je veel water besparen en de wereld rondom je een beetje beter maken? Of wil je gewoon je ecologische voetafdruk kleiner maken? Haal een Hydraloop in huis!

 

Graham Radford

Kaapstad,

Zuid-Afrika

"Wij installeerden eind 2018 de eerste Hydraloop in Zuid-Afrika, tijdens de ergste droogte in meer dan 100 jaar. Eigenlijk waren we nog maar een paar maanden verwijderd van wat ‘dag nul’ genoemd wordt, de dag waarop de kranen droog komen te staan. Vóór de installatie namen we alleen een douche van twee minuten en gingen we in een ‘babybad’ staan om het water op te vangen, dat dan gebruikt werd om de toiletten door te spoelen. Dit deden we alleen wanneer het absoluut noodzakelijk was. Wat een opluchting dat we zo niet meer hoeven te leven. Het is comfortabel om te weten dat het water van de douche en het bad gerecycled en behandeld wordt om de toiletten door te spoelen en de wasmachine te vullen. En dat is eenvoudig, omdat er van ons geen andere input gevraagd wordt dan af en toe de app checken om te zien of er voldoende gerecycled water is. Eigenlijk hoeven we helemaal geen onderhoud te doen. 

 

Na onze ervaringen raden we het systeem ten zeerste aan. Naar onze mening zou een Hydraloop (of een gelijkaardig systeem, als dat er is) een vereiste moeten zijn voor elke nieuwbouw in ons land en alle landen wereldwijd die vatbaar zijn voor tekorten aan deze kostbare grondstof.  

Wees wijs met water!"

 

Aty Steenstra & Luuk Jeeninga

Leeuwarden, Nederland

"In 2017 kochten we onze nieuwe energieproducerende woning met het idee om er vanaf 2018 te gaan wonen met onze twee zonen. Zonder gas en klaar voor de toekomst! Bij de aankoop van dit energie-efficiënt huis werd ons ook een Hydraloop-systeem aangeboden, waarmee we het gebruikte douchewater konden reinigen en hergebruiken om de toiletten door te spoelen en ook voor de wasmachine. Het is heel belangrijk voor ons om spaarzaam en bewust om te springen met drinkwater. Het feit dat we een van de eerste gebruikers van de Hydraloop waren in april 2018 ontmoedigde ons niet. De Hydraloop werkt probleemloos en zorgt ervoor dat we elke dag gerecycled water kunnen gebruiken. Wij zijn trotse gebruikers van de Hydraloop."