HYDRALOOP

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe behandelt Hydraloop grijswater?


Hydraloop gebruikt een unieke, gepatenteerde reinigings- en desinfectietechnologie. Gewone systemen maken gebruik van filters of membranen om het water te behandelen. Deze raken verstopt en hebben regelmatig onderhoud nodig. De unieke, gepatenteerde technologie die de basis vormt van Hydraloop verwijdert vuil, zeep en andere vervuiling uit je bad-, douche- en wasmachinewater zonder een filter met chemicaliën te gebruiken. Hydraloop maakt zichzelf automatisch schoon om de paar weken, zonder dat u er iets voor moet doen. Daarom is het onderhoudsarm.Water van de douche, het bad en de wasmachine worden ingezameld in de Hydraloop. Het behandelingssysteem combineert 5 technologieën om vuil, zeep en andere deeltjes uit het water te verwijderen; sedimentatie, flotatie, opgeloste lucht flotatie (Dissolved Air Flotation), geforceerd schuimen en een aerobe bioreactor. De 6de technologie, die de laatste behandeling vormt, is desinfectie met uv-licht. De kwaliteit van het water die Hydraloop biedt is gecertificeerd. Het is schoon, helder en veilig en voldoet aan de strengste internationale normen.o add a new question go to app settings and press "Manage Questions" button.
Wat is grijswater?


Grijswater is licht verontreinigd afvalwater van het bad, de douche of wasmachine. Het omvat geen afvalwater uit de keuken, toiletten of rioolwater.
Hoe veilig is het met het Hydraloop systeem gerecyclede water?


De waterkwaliteit die Hydraloop biedt is gecertificeerd. Het water is schoon, helder en veilig en voldoet aan de strengste internationale normen. Uw Hydraloop water is niet geschikt als drinkwater.
Waarvoor kan ik het behandelde grijswater van Hydraloop gebruiken?


Het slimme recyclingsysteem van Hydraloop behandelt grijswater tot een standaard die zo hoog is dat het veilig en geschikt is om toiletten door te spoelen, de tuin te besproeien, voor gebruik in de wasmachine en om het zwembad bij te vullen.
Kan ik zelf bepalen waarvoor ik mijn water wil hergebruiken?


Ja, met de Hydraloop home kunt u zelf prioriteiten aangeven en bepalen waarvoor u het Hydraloop water wilt gebruiken. Normaal stelt u de Hydraloop home in om eerst herbruikbaar water te leveren om het toilet door te spoelen en voor de wasmachine, maar in de zomer kunt u misschien als eerste prioriteit kiezen voor het besproeien van de tuin. De App van de Hydraloop home laat u kiezen welke prioriteit u geeft aan het gerecycled water. De rest van het schone, herbruikbare water kan dan gebruikt worden voor de wasmachine of om het toilet door te spoelen. Dit gebeurt allemaal automatisch op basis van de instellingen in de Hydraloop App.
Maakt de Hydraloop geluid?


In stand-by modus en tijdens de behandeling van het water maakt de Hydraloop een geluid van ongeveer 40 dB, wat vergelijkbaar is met een aquarium.
Welke voordelen biedt de smartphone App?


Elk Hydraloop systeem heeft ingebouwde hardware en software, die het systeem voortdurend monitoren en besturen en verbonden is met het wifinetwerk in huis. Het systeem werkt volledig automatisch, zonder ingrepen van de gebruiker. Maar als u dat wil, kan u de waterbesparing optimaliseren door de App te checken. Met de Hydraloop Xtra laat de App u ook kiezen welke prioriteit u toekent aan het gerecyclede water.
Mag ik het behandelde grijswater van de Hydraloop drinken?


Nee. Behandeld grijswater is niet geschikt om te drinken, maar het herbruikbare water van Hydraloop is wel gedesinfecteerd. Het dient ook niet gebruikt te worden om uzelf mee te wassen of om te koken
Wat gebeurt er als het herbruikbare water van de Hydraloop opgebruikt is?


Wanneer al het behandelde en gedesinfecteerde herbruikbare water opgebruikt is, schakelt het systeem automatisch over naar het back-up water. Dit kan stadswater of regenwater zijn. Zodra er opnieuw herbruikbaar water beschikbaar is, zal de Hydraloop automatisch terugschakelen naar herbruikbaar water.
Wat gebeurt er als ik op vakantie ben?


Wanneer het Hydraloop systeem na 72 uur geen activiteit detecteert in huis, zal het automatisch overschakelen naar ‘vakantiemodus’ en automatisch terug in werking treden wanneer er weer activiteit waargenomen wordt in huis. Een andere optie is om de App op ‘vakantiemodus’ te zetten als u het huis verlaat om op vakantie te gaan.
Kan de Hydraloop alleen geïnstalleerd worden bij nieuwe bouwprojecten?


Nee. De Hydraloop kan ook achteraf geïnstalleerd worden in bestaande huizen en appartementen of ingebouwd worden bij nieuwbouw. Het Hydraloop systeem installeren is eenvoudig in nieuwbouwwoningen en appartementen en als onderdeel van de renovatie van een woning. Het is ook goed mogelijk om de Hydraloop te installeren in bestaande woningen, maar het gemak daarvan is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw dealer of Hydraloop kan u helpen met de projecttekeningen. U kunt ook video’s met meer informatie of uitleg vinden op de website, ter inspiratie, voor de voorbereiding van het loodgieterswerk en de ingebruikname van het Hydraloop systeem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om u te helpen bij uw project.
Hoe vaak is onderhoud nodig?


Een van de voordelen van de Hydraloop is dat het apparaat geen filters of membranen heeft. Het systeem raakt dus niet verstopt en er hoeven geen filters vervangen te worden. De Hydraloop beschikt over veel veiligheidscontroles van het systeem, 24 uur per dag. Alle belangrijke componenten in het Hydraloop systeem worden 24/7 online gevolgd. Wanneer een onderdeel abnormaal gedrag vertoont, schakelt het systeem automatisch over naar back-up water en stuurt het een waarschuwingsboodschap naar u en de installateur. We raden wel aan om jaarlijks preventief onderhoud te laten uitvoeren door een professional.
Hebt u nog onbeantwoorde vragen?


We helpen u graag verder. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

covid 19 UPDATE.png

Hydraloop is member van:

Hydraloop Systems B.V.

Wetsusgebouw, WaterCampus

Oostergoweg 9, 8911 MA Leeuwarden, Holland

+31 (0)88 100 3500

USA: Global Water Center, 247 W.

Freshwater Way,  Suite 210

Milwaukee, WI 53202

 

 +1 414 89 500 21

© 2021 by Hydraloop. Proudly created by Freelance Solutions

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Facebook Social Icon